Garantie

DECLARATIE DE CONFORMITATE
KERA MOBILI SRL asiguram, garantam si declaram pe propria raspundere, conform Art.5 din H.G. 1022/2002 privind regimul produselor si serviciilor care pot pune in pericol viata, sanatatea, securitatea muncii si protectia mediului, ca produsul la care se refera aceasta declaratie nu pune in pericol viata, sanatatea, securitatea muncii si nu produce impact negativ asupra mediului. Mobilierul (conform STAS 5402-86) are ca materials de bazar: stofa/piele ecologica, poliuretan, lemn, metal, pal si feronerie.

  • Termenul de garantie este de 24 luni de la data vanzarii, pentru defectele ascunse de fabricatie (defectele care apar in timp in conditii de pastrare si utilizare corespunzatoare)
  • Pentru a beneficia de garantie, cumparatorul are obligatia de a respecta prevederile Instructiunilor de folosire si pastrare si sa respecte conditiite de garantie.
  • Durata medie de utilizare: 10 ani.

Caracteristici functionale limitative:
Avand in vedere caracteristicile tehnico-functionale ale produselor care au fost prezentate si agreate de client, mentionam ca temperaturile limita pentru care garantam produsele sunt: minim 18 grade C, maxim 26 grade C, iar umiditatea: minima 50%, maxima 70%.

Drepturile consumatorilor sunt asigurate conform O.G. 21/1992 si L.449/2003 cu modificarile si completarile ulterioare. Remedierea eventualelor disfunctionalitati/defecte survenite in perioada de garantie, se face prin depanare, iar in cazul in care aceasta nu este posibila, prin inlocuirea subansamblelor, modulelor sau produsului. Durata maxima a unei depanari este de 15 zile de la data depunerii sesizarii, pana la data remedierii. Pentru orice disfunctionalitate constatata, va rugam sa va adresati unitatii service autorizate si anume KERA MOBILI SRL, str. I. Gh. Duca nr. 22, Constanta

Atentionam asupra faptului ca utilizarea produsului in alt regim de lucru decat cel casnic/de birou si in mediu de lucuru normal conduce la riscul aparitiei disfunctionalitatii sau a evenimentelor neplacute de tip deteriorare, respectiv scoaterea din garantie.

Pentru a beneficia de garantia acordata, aveti obligatia de a respecta instructiunile de utilizare si de a asigura integritatea fizica a produselor precum si a accesorillor si de a nu permite nici un fel de alte interventii in afara unitatii de service autorizate., in caz contrar vanzatorul/unitatea service autorizata fiind exonerata de orice responsabilitati privind remedierea gratuitaa defectiunilor. Pentru asigurarea remedierii gratuite a disfunctionalitatilor in cadrul termenului de garantie, se vor prezenta in mod obligatoriu personalului de service urmatoarele documente: documentul fiscal cu care a fost achizitionat produsul si prezentul certificat de garantie in original. In cazul in care produsul va prezenta disfunctionalitati, termenul de garantie va fi prelungit cu perioada scursa de la data inregistrarii reclamatiei pana la data repunerii in perfecta stare de functionare a acestuia.

In general, depanarile se fac de instalare al produsului, iar in cazul in care este necesara utilizarea aparaturii de laborator/service, costurile cu demontarea, reinstalarea si repunerea in functie vor suportate de unitatea service - in cadrul perioadei de garantie - cu conditia ca disfunctionalitatile sa nu se manifeste din culpa consumatorului. Producatorul asigura atat service gratuit in perioada de garantie, cat si contra-cost in perioada de post garantie. service-ul post-garantie. Service-ul post-garantie si accesoriile se vor asigura contra-cost cel putin pe durata medie de utilizare.

          Garantia se pierde in urmatoarele cazuri:
- instrainarea produsului fara instiintarea unitatii vanzatorului pentru vizarea prezentului certificat de garantie:
- defectiuni datorate transportului, depozitarii sau manipularii necorespunzatoare (lovire, spargere, zgariere sau alte daune fizice), montarii, demontarii si utilizarii produsului in conditii neconforme cu speificatiile tehnice privind temperatura, umiditatea sau expunerea directa la soare, ploaie, zapada, apa, orice alt lichid etc.; montarea-demontarea produselor se face cu respectarea instructiunilor si schemelor de montaj complete livrate odata cu acestea; demontarea se realizeaza in ordine inversa fata de ordinea de montare a componentelor mobilierului;
- asezarea produselor pe suprafete ce nu asigura o buna planitate si orizontalitate/verticalitate, necorectarea acestora prin adaos de pene;
- nerespectarii instructiunilor de intretinere, respectiv utilizarea de solventi organici sau de alta natura, substante corozive sau abrazive, acizi, inalbitori etc.;
- amplasarii produselor in conditii necorespunzatoare sau nedeclarate (umiditate excesiva, expunere sub directa actiune a razelor solare);
- defectiuni sau pagube survenite in urma neglijentei in exploatare, calamitatilor naturale, incendii, inundatii etc. (asezarea pe produs a corpurilor fierbinti, ude sau rugoase, depozitarea pe polite a greutatilor mai mari de 3 kg, actiunea insectelor, rozatoarelor, animalelor etc.)
- eventualele defecte sau lipsuri vor fi reclamate inainte de semnarea prezentului certificat, in caz contrar ducand la pierderea garantiei;
- asupra produsului au fost efectuate interventii de catre unitati service sau persoane fizice neautorizate prin prezentul certificat;
- nerealizarii intretinerii periodice obligatorii a produsului pentru mentinerea acestuia in perfecta stare de functionare/curatenie;
- neprezentarii documentelor de identitate a beneficiarului, a celor de provenienta a produsului si a prezenului certificat.

Instructiuni generale de utilizare - intretinere:
- se va amplasa in locuri ferite de umezeala si de actiunea directa a razelor solare;
- se va aseza numai pe suprafete plane, orizontale/verticale (dupa caz) pentru o repartizare echilibrata a masei si alinierea corecta a corpurilor/modulelor pe suprafete de sprijin corespunzatoare;
- pe polite si corpurile suspendate nu se vor depozita greutati mai mari de 3 kg;
- se va utiliza exclusiv in concordanta cu tipul constructiv si destinatia initiala;
- se va muta numai dupa golirea integrala a continutului, in pozitie normala;
- se curata prin stergere uscata cu carpa moale, neabraziva;
- se vor utiliza exclusiv produse cosmetice destinate special curatarii suprafetelor mobilierului, respectandu-se instructiunile producatorului;
- se vor utiliza exclusiv produse de curatire destinate special materialelor textile/piele/imitatie de piele utilizate, respectandu-se instructiunile producatorului. Avertismente:
- nu se vor utiliza materiale abrazive, solventi, substante corozive;
- produsul nu va fi montat si exploatat sub directa actiune a razelor solare, temperaturi si umiditate excesive (vezi caracteristici functionale limitative);
- nu vor fi utilizate pentru montaj si exploatare alte accesorii decat cele livrate si recomandate de catre producator;
- montajul necorespunzator din punct de vedere al planitatii suprafetelor de asezare sau al greutatilor depozitate poate duce la deteriorarea produsului.
- blatul de bucatarie se va mentine in permanenta uscat, clientul asigurandu-se ca suprafetele acestuia raman uscate, in mod deosebit in zonele de imbinare, in zonele in care exista decupaje (plita, chiuveta, fara a se limita la acestea). Instalatorul se va asigura ca sigilarea chiuvetei si plitei de blat sa se faca corespunzator, utilizandu-se chitul de montaj al acestora (conform cu specifiicatiile producatorului). Suprafata blatului de lucru nu va fi utilizata ca tocator pentru alimente, orice deteriorare fizica sau chimica a suprafetei blatului fiind responsabilitatea utilizatorului (client).

Dispozitii finale: Stimate client,

In calitate de producator de mobila am dori sa va informam ca o fixare a mobilei de perete poate fi buna doar daca legatura dintre materialul de fixare (dibluri) si perete este buna. In cazul corpurilor suspendate verificati peretele si folositi doar dibluri corespunzatoare tipului de perete (caramida, BCA, gips-carton etc.) achizitionate dintr-un magazin de specialitate.
- Montarea si pozarea instalatiilor electrice, apa si gaz, precum si montarea electrocasnicelor, inclusiv chiuveta si bateria, se va efectua numai de catre personalul calificat si autorizat.
- Respectati descrierea si specificatiile de incarcare din schita de montaj - in caz de supraincarcare ce poate sa apara datorita copiilor care se joaca, a persoanelor din incapere, a materialului sau a altor factori - nu ne asumam nici o raspundere ca producator de mobila.
- O functionaltate perfecta a mobilei este asigurata doar in cazul in care la asezare, aceasta se regleaza pe orizontala si pe verticala. Doar dupa aceasta operatie se vor regla usile.
- Toate suruburile si elementele de imbinare demontabile vor trebui verificate si stranse dupa 5-6 saptamani de la montaj pentru a se asigura o fixare definitiva a produsului.
- Nu folositi agenti de curatare abrazivi.
- In cazul in care nu se respecta instructiunile de montaj, utilizare, deservire, sau daca se efectueaza modificari ale produselor, daca se schimba piese sau se folosesc piese care nu corespund pieselor originale, in oricare din aceste cazuri se pierde orice garantie sau pretentie de responsabilitate din partea producatorului.